În căutarea libertății

Expoziția “În căutarea libertății” – Tamara Robeer

Vernisaj: vineri 11 septembrie, ora 17

Conceptul de libertate aparține doar momentului prezent, când ne permitem să intrăm în legătură cu propriul nostru spirit. Căutarea libertății spre care a tins tatăl meu și care, mai târziu, a devenit propria mea căutare, m-a condus către o legătură profundă cu România și s-a transformat într-o experiență intimă și resimțită cu toată ființa, o experiență a timpurilor tulburi ale comunismului, a democrației nou-descoperite și a invaziei influențelor occidentale.

Citește mai mult...
Cădere

Expoziția “Cădere” – Oana Unciuleanu

Vernisaj: joi, 25 iunie, ora 18. Recital de vioară: Sabin Penea

Proiectul Falling însumează o serie de lucrări pe tema schimbărilor pe care fiecare le trăiește. Suntem supuși constant modificărilor și nu facem mereu față provocărilor cu bine. Imaginile conduc spre un nou început pentru personaje, o eliberare, sau o altă probă de înfruntat.

A fi în cădere înseamnă a trăi. Culorile sunt puternice, aruncate pe pânză pentru a arăta faptul că este momentul unui restart și nu neapărat al unei înfrângeri. În imaginile expuse, viața a explodat pentru personajele redate, astfel încât acestea se află într-un moment de cumpănă, de repaus și de întrebări.

Citește mai mult...
Apel la fantezie

Expoziția “Apel la fantezie” – Iulia Cristina Handrabur

Vernisaj: vineri, 29 mai 2015, ora 18

Invitație la reverie, într-o eternă căutare încurajez privitorul să dea frâu liber fanteziei stimulând regăsirea interioară, trezind și exaltând spiritul într-o lume abstractă, fantastică.

Bazându-mă pe spontaneitate și energie intuitivă, încercând să găsesc esența în tot ce mă înconjoară, într-o stare adânc meditativă, folosesc tehnica encaustică creată încă din antichitate, ce utilizează căldura pentru a aplica și modela nuanțe armonioase pe bază de ceară de albine și pigmenți. Creez mister prin contraste de umbre și lumini, din punți și portaluri către alte dimensiuni, o viziune a vieții din adâncul oceanelor până departe pe alte tărâmuri, contopindu-mă cu atemporalitatea, aspirând la conectarea cu vibrațiile înalte, a ridicării coeficientului de lumină, dezvăluindu-mi destinul.

Citește mai mult...
Duet

Expoziție “Duet” – Voicu Dragomir

Vernisaj: joi, 7 mai 2015, ora 17 | Centrul de cultură arhitecturală din București al Uniunii Arhitecților din România

Voicu Dragomir e un artist mereu în alertă, riguros atent la el și la ce produce. E o conștiință permanent activă, cu o acuitate care îi permite să își calculeze precis fiecare accident artistic, să își decline într-un întâmplător perfect programat fiecare volum sau figură. Jocul, tensiunea, conflictul, contrapunctul apar în lucrările sale chiar dintr-un sens de armonie împărtășită a tuturor siluetelor. Atenție, însă, nu e nimic programatic aici! E doar voluptatea sinceră a unui spirit prolific, o transpunere a unei rare capacități de bucurie a prezentului.

Citește mai mult...
Culorile Nevăzutului

Expoziție “Culorile Nevăzutului” – Lucy Petrescu

Vernisaj: vineri, 24 aprilie 2015, între orele 19 – 04, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor / NAG#9

Culorile Nevăzutului este o călătorie spirituală, o contemplație asupra naturii conștiinței și realității. Dar dacă ceva despre transcendent poate fi vreodată cu adevărat spicuit sau nu, un lucru desenatoarea Lucy Petrescu poate spune cu certitudine: fiecare linie, punct și formă pe care le-a creat au adus-o, în ultimă instanță, mai aproape de un sine mai profund. Și poate că asta ne oferă de fapt fiecare revelație spirituală: nu o întrezărire a adevărului ultim, a metafizicului, ci a propriilor noastre minți și suflete.

Citește mai mult...
Umbre

Expoziția „Umbre” – Marinella Dumitrescu și Anca Bentu

Vernisaj: joi, 19 martie 2015, ora 18

Ideea proiectului pornește de la semnificațiile semantice ale culorilor, semnificații exprimate pe cale simbolică și analogică. Prin intermediul culorii, ca semnal al unui posibil mesaj, se pot exprima sensuri, idei, sentimente, informații estetice și afective.

Citește mai mult...
Lumina neagră. Retrospectivă

Expoziție “Lumina neagră. Retrospectivă” – Elian Băcilă și Constantin Sinescu

Vernisaj: vineri, 30 ianuarie 2015, între orele 18 – 22

ÎN CĂUTAREA LUMINII

Arta abstractă la Elian Băcilă nu este ermetică și inabordabilă, ci un artificiu de comunicare a unui conținut estetic accesibil care încântă privirea, mintea și sufletul. Pentru el, paradoxal, negrul nu înseamnă funebru sau tristețe, ci geneză și viață. Deși preponderentă în pictura sa este culoarea neagră, la Elian Bacilă aceasta exprimă dragostea de viață și progresul, prin fenomenele optice pe care le generează. Având meseria de bază geolog, el își ghidează creația după motto-ul: „lumina vine din întuneric”, întrucât și diamantele se nasc în măruntaiele negre ale pământului.

Citește mai mult...
Istorii naturale

Expoziție “Istorii naturale” – Voicu Dragomir

Vernisaj: vineri, 5 decembrie 2014, între orele 18 – 22

Mi-a rămas în minte o mică imagine dintr-o istorie împărtășită de Voicu: gestul reflex al unui privitor încercând să se asigure, prin atingerea hârtiei, că forma din lucrare nu se mișcă.

Creaturi improbabile, cum tot improbabile își califică artistul însuși o serie cu păsări (nepăsări, în tot cazul), neintenționate, nu-plantă-nu-animal, manifest ambigue – toate apar asemenea unor geko în lucrările lui Voicu Dragomir, pregătite în orice moment să își abandoneze coada și să dispară sub prima piatră fierbinte.

Citește mai mult...
Timp și memorie

Expoziție „Timp și memorie” – Letiția Oprișan și Nicolae Răzvan Mincu

Vernisaj: miercuri, 5 noiembrie 2014, între orele 18 – 22

Pictura Letiției Oprișan și sculptura lui Răzvan Mincu se completează fericit prin participarea activă la misterul și bucuriile, uneori tragice, ale existenței, și fuzionează armonios într-o reacție confesivă, generatoare de energie și, nu în ultimul rând, de har. Arta celor doi creatori are un mod elegant de a intra în rezonanță cu universul de semnificații, în demersul de a realiza un sens existențial particular. Acest sens se conjugă prin memorie, care este creuzetul de emoții și semnificații al omului contemporan, în căutarea sa de a-și remodela și asuma reperele.

Citește mai mult...
După zercși

Expoziție „După zercși” – Maia Ștefana Oprea

Vernisaj: miercuri, 1 octombrie 2014, între orele 18 – 22

Expoziția „După zercși” reunește fotografii ale unor obiecte create in-situ și o serie de picturi, sculpturi și litografii ce reprezintă viziunea mea asupra obiectelor respective. Acest material pluristratificat contribuie la continuarea procesului de creație și de înțelegere a noțiunii de imitație în practica artistică. Interesul principal rezidă în niște narațiuni parțiale și fragmentate ce dezvăluie fascinația mea pentru dihotomii: iluzie versus realitate, artificiu versus natură. Mediul nostru înconjurător ca outer skin. Natura schimbătoare a percepției.

Citește mai mult...
Uman si Urban

Expoziție “Substanțe de contrast” – Voicu Dragomir

Vernisaj: joi, 24 iulie 2014, între orele 18 – 22

Desenele, pastelurile și fotografiile reunite în expoziția „Substanțe de contrast” a artistului plastic Voicu Dragomir ne conduc către un prim gând: (încă) un hedonist ca la carte! Așa se și definește, cu o auto-ironie fermecătoare, tânărul artist și cadru universitar în domeniul științelor economice, al cărui demers anti-iluzionist pare a sta sub semnul picturii ca dorință de fericire și perfecțiune, ca stare absolută condensatoare de senzații.

Citește mai mult...
Uman si Urban

Inaugurarea Galeriei cu expoziția “Uman și urban” – Adela și Vlad Dumitriu

Vernisaj: joi, 26 iunie 2014, între orele 18 – 22

Academia de Studii Economice are plăcerea să inaugureze Galeria de artă contemporană SIGNUM prin vernisajul expoziției artiștilor Adela și Vlad Dumitriu, în data de 26 iunie 2014, orele 18-22.

Întreaga paletă de lucrări, reunită sub titlul „Uman și urban”, îndeamnă privitorul la un pasaj de la agitația citadină la meditația căutărilor interioare. Împărțită în multiple teme de reflecție, bogăția expoziției rezidă în găsirea unui spațiu ideal - uman și urban - explorat prin tehnici diverse, de la sculptura în bronz la acrilic pe pânză, acuarelă și tuș pe hârtie.

Citește mai mult...